چاپ مقاله دانشجوی دوره کارشناسی روانشناسی در نشریه   Archives of Gynecology and Obstetrics

۱۰ تیر ۱۳۹۹ | ۱۰:۲۵ کد : ۸۶۶۱ اخبار دانشکده‌ها اخبار ستادی
مقاله زهرا سادات حسینی دانشجوی دوره کارشناسی روانشناسی در نشریه   Archives of Gynecology and Obstetrics چاپ و منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، مقاله خانم زهرا سادات حسینی دانشجوی ترم ۶ دوره  کارشناسی روانشناسی با عنوان «رابطه عملکرد عصب روانشناختی و سندرم روده تحریک پذیر در زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره»به صورت ISI و با ایمپکت فاکتور 2.2 در نشریه  Archives of Gynecology and Obstetrics  با کد طرح 5109 به چاپ رسید.
در این مقاله با مطالعه بر روی ۱۸۲ دانشجوی دختر بین ۱۸ تا ۲۵ سال،با هدف بررسی شدت درد در زنان مبتلا به IBS (سندرم روده تحریک پذیر) که همزمان به PD (دیسمنوره اولیه )و PMS (سندرم پیش از قاعدگی ) هم مبتلا هستند در مقایسه با زنانی که تنها به PD و PMS مبتلایند ،صورت گرفت .
نتایج حاکی از این بود که PMS و PD در تعیین نمرات افسردگی، استرس،کیفیت زندگی، اختلالات خواب و خواب آلودگی در روز نقش مهمی دارند؛ و IBS ممکن است ویژگی های PMS را تشدید کند.
رگرسیون و لجستیک نشان داد افرادی که علاوه بر PMS  و PD به IBS هم مبتلا هستند میزان درد بیشتری را متحمل اند.