دانشگاه بیرجند میزبان دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی

۲۸ آبان ۱۳۹۸ | ۱۶:۵۱ کد : ۵۴۱۲ اخبار برگزیده اخبار ستادی
تعداد بازدید:۷۰۹۳
نشست خبری دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی صبح امروز سه شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۸در دانشگاه بیرجند برگزارشد.
دانشگاه بیرجند میزبان دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، دکتر محسن آیتی دبیر علمی دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی در جمع خبرنگاران هدف برگزاری این نشست را اطلاع رسانی درمورد برگزاری این همایش در ۶ آذر ۹۸ در دانشگاه بیرجند دانست و گفت: به لحاظ موضوعی وجایگاه از افتخارات دانشگاه بیرجند است که با برگزاری این همایش توجه ویژه‌ای به مقوله فرهنگ دانشگاهی نشان می‌دهد.
دکتر آیتی با بیان اینکه جامعه دانشگاه باید تربیت کننده نسلی باشد که برای آینده، جامعه و ایجاد تمدن اسلامی و ایرانی سازنده باشد، ادامه داد: برای تمدن‌سازی نیازمند توجه به مقوله فرهنگ به عنوان یک زیربنا هستیم و چون مجموعه دانشگاه دارای فرهنگ فاخر است باید در درون خود گام نخست در زمینه فرهنگ را محکم برداریم.
دبیر علمی همایش در خصوص مهمانان این همایش گفت: دکتر غفاری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، دکتر میرزائی رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، دکتر سیدضیاء هاشمی مدیرعامل خبرگزاری ایرنا، دکتر ابراهیم آبادی رئیس مرکز نشر و تعدادی از بارزترین اساتید این رشته حضور دارند.
وی ادامه داد: در یکسال گذشته بحث فرهنگ حاکم در دانشگاه مورد بحث بوده و اساتید صاحبنظر بحث و گفتگو کرده اند ومطالب زیادی ردوبدل شده است و دانشگاه باید با این مسأله برخورد علمی کند.
دکتر آیتی گفت: مقالات دریافتی توسط صاحب‌نظران این رشته در بخش نظری و عملی نگاشته شده است که با برگزاری همایش فرصتی فراهم خواهد شد تا اساتید صاحبنظر گردهم آیند و این مقوله را درمعرض قضاوت قرار دهند.
دبیر علمی همایش در خصوص اهداف همایش گفت: واکاوی ظرفیت‌های فرهنگ دانشگاهی در جهت کمک به نقش مؤثر آموزش و پرورش، طرح مبنایی نظری و تبیین جایگاه فرهنگ اجتماعی در نظام آموزشی، ارائه راهبردهایی برای تسهیل، اصلاح، تحول و ارتقای دانشگاه از منظر فرهنگ دانشگاهی، تبیین و تحلیل وضعیت فعلی و آینده‌نگری تحولات میان دانشگاه و محیط پیرامون، ارائه راهبردهای تعامل بخش در ارتباط میان دانشگاه و نیاز های اجتماعی و بازار کار و کمک به تبیین محدوده مسئولیت اجتماعی دانشگاه در سه سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی از اهداف این همایش هستند.
دکتر آیتی عنوان کرد: ۱۳۰ مقاله توسط دبیرخانه همایش دریافت شده است که از این تعداد ۷۰ مقاله توسط هیأت داوران پذیرفته شده اند و در روز برگزاری همایش ۱۵مقاله به صورت شفاهی ارائه خواهد شد.
وی در خصوص حامیان همایش گفت: انجمن علمی جامعه شناسی، انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی، انجمن همکاری یونسکو، انجمن روان شناسی وعلوم تربیتی، اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و جهاد دانشگاهی از حامیان این همایش هستند.
دبیر علمی همایش افزود: تلاش کرده‌ایم تداوم بخش برگزاری این همایش باشیم و یکی از پیشنهادات ارائه شده بدین منظور این است که دبیرخانه دائمی همایش در دانشگاه بیرجند راه‌اندازی گردد.
وی ادامه داد: امیدواریم این همایش بازتاب خوبی داشته باشد و با طرح موضوعات نظری و عملی بتوانیم گام مؤثری در بازکردن گفتگوی فرهنگ دانشگاهی در سطح کشور داشته باشیم.
دکتر آیتی در خصوص تعریف فرهنگ دانشگاهی گفت: فرهنگ، الگوهای رفتاری قالب اجتماعی است که هر جامعه‌ای خرده فرهنگ‌های خود را دارد فرهنگ دانشگاهی هم یک خرده فرهنگ نسبت به فرهنگ عمومی جامعه است که ویژگی های خاص خود را دارا است،مواجه با علم در ارتباطات دانشگاهی،مواجه با تولید علمی و پژوهشی از جنبه های فرهنگ دانشگاهی هستند.
ایشان ادامه داد: از دیدگاه علمی معتقدیم اگر نظریه‌های منسجمی وجود نداشته باشد نمی‌توانیم رفتاری استوار و منسجم داشته باشیم.
در ادامه این نشست دکتر ابراهیم محمدی دبیر اجرایی همایش گفت: نقد دانشگاه به معنای تفسیر تحلیل و تبیین وضعیت موجود دانشگاه و فراهم کردن زمینه حرکت به سمت وضعیت مطلوب است و فرهنگ ما ذاتاً نگاه انتقادی به خود را در تمام تاریخ داشته است و دانشگاه همیشه خود را نقد نموده و با این عمل به بهبود وضعیت خود کمک می‌کند.
دبیر اجرایی همایش ادامه داد: این همایش فرصتی است برای اینکه این نقدها ارائه شود تا گام‌های سنجیده‌تری برداشته شود، که امیدواریم  نتایج ماندگار و عمیقی داشته باشد.
دکتر محمدی افزود: با توجه به اهمیت موضوع رسماً از همه علاقه‌مندان دعوت می‌کنیم در برگزاری همایش حضور داشته باشند.
وی بیان داشت: این همایش کار مشترکی بین دانشگاه بیرجند، وزارت علوم و پژوهشکده مطالعات فرهنگی اجتماعی وزارت است.
دکتر محمدی در پایان سخنان خود ضمن تشکر از تمام کسانی که در این همایش همکاری کرده‌اند افزود: در برگزاری این همایش در سطح استان احساس تنهایی نکردیم و اگر  مراجعه کردیم هیچ بخشی اعلام عدم همکاری نکرده است و از حمایت همه نهادها برخورداریم.
دکتر علی اکبر محمدی مسئول دبیرخانه همایش نیز بیان کرد: تنوع مقالات ارسالی به دبیرخانه فروان است که می‌توان به دریافت مقالات از حدود ۳۰ منطقه کشور اشاره کرد.
دکتر محمدی گفت: دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی به میزبانی دانشگاه بیرجند و با مشارکت پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار خواهد شد.
عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه علت برگزاری این همایش آشنایی بیشتر دانشگاهیان با ضرورت‌های فرهنگی بوده است،‌ افزود: موجی در این باره در فضای مجازی راه افتاده و این بحث‌ها ریشه دوانده و ضرورت تغییر فضای فرهنگی و نوع نگاه به دانشگاه در کشور مطرح شده است.
وی ضمن یادآوری دریافت مقالات از طریق سامانه همایش افزود: مقاله‌های برگزیده همایش پس از داوری و تأیید هیأت تحریریه در نشریات معتبر از جمله فصلنامه علمی - پژوهشی، فناوری برنامه درسی و مجله علمی - پژوهشی تحقیقات فرهنگ ایرانی به چاپ خواهد رسید.
دکتر قریشی عضو کمیته علمی همایش نیز گفت: رسانه‌ها چرخ‌های اجتماعند و کمک بسزایی به گسترش دستاوردهای این گونه همایش‌ها می‌کنند.
وی ادامه داد: چکیده مقالات توسط پژوهشکده درحال چاپ است و تعدادی از مقالات همایش هم به عنوان برگزیده در کتابی گردآوری می‌شوند.

آخرین ویرایش۲۸ آبان ۱۳۹۸