با حضور معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها؛
نشست اساتید معارف اسلامی دانشگاههای خراسان جنوبی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، حجتالاسلام والمسلمین حرزاده، معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، گفت: «اساتید گروه معارف اسلامی علاوه بر اقناع فکری، باید پذیرش قلبی دانشجویان را نیز مدنظر قرار دهند.» وی بر تأثیر هماندیشیها و تبادل تجربیات در نشستهای علمی تأکید کرد و گفت: «ایجاد فضای بدون قضاوت، فرصتهای مشارکتی و ابراز همدلی در کلاسهای درس میتواند ارتباط صمیمانهای میان استادان و دانشجویان شکل دهد.»
معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه به گزاره های کاربردی و مهارتی برای ایجاد ارتباط صمیمانه با دانشجویان و نکاتی در مورد کلاس داری با رویکرد تربیتی از جمله ابراز همدلی و تایید احساسات، ایجاد فضای بدون قضاوت ، ایجاد فرصتهای مشارکت و..... اشاره کرد.
معاون آموزشی پژوهشی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه به نقش استادان و معلمان، در تحقق این مهم که عمل در کنار آموزش میتواند در تربیت دانشجویان تاثیر مضاعف داشته باشد، تأکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی جعفری، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خراسان جنوبی، با تأکید بر فرمایشات حضرت امام رضا(ع) اظهار داشت: «اساتید محترم معارف غمخوار دانشجویان هستند.» وی همچنین از اقدامات مؤثر معاونت آموزشی و پژوهشی نهاد رهبری سخن گفت و از حمایتهای دکتر لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند، در زمینه مباحث معارفی تقدیر کرد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره مطالعه نهجالبلاغه اشاره کرد و افزود: «ایجاد واحد درسی نهجالبلاغه و تدریس سخنان گوهربار امیرالمؤمنین(ع) در کلاسهای معارف ضروری است.»
در ادامه نشست، دکتر لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند، با اشاره به ۵۰ سال فعالیت آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه در شرق کشور، اظهار داشت: «اسلامیسازی دانشگاهها، بیانیه گام دوم انقلاب و تعامل با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری از اصول مدیریتی دانشگاه محسوب میشود.»
وی همچنین به راهبردهای بینالمللی دانشگاه، از جمله همکاری علمی با ۱۷ کشور و حضور ۶۰۰ دانشجوی بینالمللی از سه کشور افغانستان، نیجریه و بنگلادش، اشاره کرد و بر ضرورت تحول در دروس معارف اسلامی تأکید کرد. دکتر لامعی افزود: «رویکرد بینرشتهای تلفیق معارف اسلامی با جامعهشناسی، روانشناسی و مدیریت میتواند به ارتقای سبک زندگی اسلامی و روابط اجتماعی کمک کند.»
دکتر لامعی بیان کرد: دروس معارف اسلامی نیاز به تحول در عرصههای مختلف دارد. برای جوان امروزی بایستی دروسی غنی و متناسب با نیاز امروز تعریف شود. وی به نسلهای فلسفی و عینی در کشور اشاره کرد و افزود: در گروه معارف اسلامی لازم است رویکرد بین رشته ای با تلفیق دروس معارف اسلامی، جامعه شناسی، روانشناسی و مدیریت مدنظر قرار گیرد.
دکتر لامعی، افزود: استفاده از فناوریهای نوین و آموزش الکترونیکی و هوش مصنوعی به عنوان یک راهکار مدنظر قرار گیرد و درسها و پروژههایی باید معرفی شوند که مبتنی بر پژوهش باشند. بازنگری، کاربردی کردن و متناسب سازی سرفصل دروس معارف با نیازهای جامعه و آموزش تفکر انتقادی به دانشجویان بخش دیگری از سخنان رئیس دانشگاه بود.
رئیس دانشگاه بیرجند به فرمایشات حضرت آقا(مدظله العالی) اشاره کرد و گفت: "آموزش دروس معارف اسلامی بایستی عمقی، کاربردی و فایده محور باشد و از حفظ محوری به مهارت محوری حرکت شود."
در پایان نشست، به مناسبت هفته معلم، از تمامی اساتید معارف اسلامی تقدیر بهعمل آمد.
نظر شما :